Un bărbat are COVID de 14 luni. A făcut 78 de teste: toate au fost pozitive

pozitiv covid 14 luni
Muzaffer Kayasan. Foto: Captură YouTube Global News

Muzaffer Kayasan, un bărbat din Turcia, este pozitiv la virusul SARS-CoV-2 de 14 luni. El a făcut 78 de teste până acum și toate i-au ieșit pozitive, relatează Reuters.

Bărbatul, care suferă și de leucemie, are 56 de ani. Cazul său reprezintă cea mai lungă infecție cu COVID-19 documentată până în prezent în Turcia.

Doctorii cred că o posibilă explicație pentru infecția de durată este sistemul său imunitar slăbit din cauza leucemiei.

Kayasan a petrecut 9 luni într-un spital, iar în următoarele 5 luni a stat singur în apartamentul său, în carantină, izolat de familie.

Serap Simsek Yavuz, profesor de boli infecțioase și microbiologie clinică la Universitatea din Istanbul și totodată doctorul lui Kayasan, a menționat că acest caz este monitorizat cu atenție deoarece prezintă riscul de a da naștere unei variante mutante a virusului.

Se crede că și varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, care a apărut în Africa de Sud și are zeci de mutații față de variantele precendete, s-a format într-un organism slăbit de infecția cu virusul HIV.

Din păcate pentru Kayasan, deoarece este în continuare pozitiv, el nu poate fi vaccinat împotriva COVID. Bărbatul de 56 de ani și-a pierdut gustul și mirosul din cauza infecției.

În prezent, el face apel la autorități pentru a-i ușura carantina.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.