Un bărbat a vizitat toate țările din lume fără să zboare cu avionul. Cât timp i-a luat

Pe 10 octombrie 2013, Torbjørn „Thor” Pedersen a renunțat la slujba sa, iubită și familia din Danemarca pentru a pleca într-o călătorie prin lume. Și-a propus să viziteze fiecare țară din lume fără să zboare cu avionul.

De asemenea, și-a stabilit și câteva reguli. Trebuia să petreacă măcar 24 de ore în fiecare țară și să nu se întoarcă acasă până nu își încheie planul de a vizita toate națiunile lumii.

Pe zi a fost nevoit să trăiască cu aproximativ 20 de dolari. După aproape zece ani de călătorii, pe 24 mai, anul acesta, Pedersen a ajuns în cea de-a 203-a și ultima țară, Maldive și apoi și-a început drumul către Danemarca.

„Există un sentiment istoric al întoarcerii acasă cu vaporul – oamenii îl pot vedea la orizont și pot sta și saluta când cobor pe pasarelă”, a declarat Pedersen, care a călătorit în calitate de ambasador al bunăvoinței pentru Crucea Roșie daneză, pentru CNN Travel. „Și asta pare a fi o modalitate potrivită de a finaliza proiectul”.

După ce a sărbătorit în Maldive, bărbatul în vârstă de 44 de ani s-a întors în Malaezia via Sri Lanka pentru a se îmbarca pe masivul MV Milan Maersk – o navă de containere lungă cât 3,6 terenuri de fotbal – pentru călătoria de 33 de zile spre casă.

„În cabina mea, mă uitam pe hubloul din Malaezia și mi-am dat seama că, în fiecare zi, priveliștea se va schimba treptat până când, în cele din urmă, va deveni Danemarca”, spune Pedersen. „Chiar dacă mi-aș fi rupt piciorul în acel moment, aș fi ajuns acasă. Nu mai existau șerpi, câini sălbatici, malarie sau vize de asigurat – trebuia doar să evit să cad peste bord!”.

A ajuns acasă pe 26 iulie. „Am văzut mulți ochi înlăcrimați de când m-am întors – oamenii au venit să mă îmbrățișeze plângând”, spune Pedersen. „Am primit, de asemenea, o mulțime de cadouri – bere daneză, lapte, alimente – și am reușit să întâlnesc oameni care mi-au urmărit rețelele de socializare din Columbia, Australia, Norvegia… a fost uimitor.”

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.