Un bărbat a primit 5.000 de lei despăgubire la 6 ani după ce vaca i-a murit electrocutată

vacă
Foto: BorgMattisson / pixabay.com

Un bărbat din satul Coșdeni din județul Bihor a obținut despăgubiri de 5.000 de lei de la societatea de distribuție a energiei electrice Oradea după ce vaca sa a murit electrocutată de un cablu rupt de o furtună, relatează bihon.ro.

Bărbatul s-a luptat timp de 4 ani să-și obțină dreptatea în instanță. Cazul s-a judecat la Judecătoria din Beiuș, la Tribunalul Bihor și la Curtea de Apel Oradea.

Judecătorii au decis că lăsarea cablului sub tensiune timp de aproximativ 20 de ore, în mijlocul străzii, într-o zona intens circulată, a fost o neglijență gravă, care a dus la moartea animalului.

Vaca gestantă care aparținea reclamantului a murit pe 18 septembrie 2017, a doua zi după ce o furtună a rupt un cablu de curent. În timp ce era dus la păscut, animalul a călcat pe cablul respectiv și a murit.

Imediat după vijelie, localnicii au sesizat telefonic căderea firului pe carosabil, în apropierea școlii din localitate.

Însă echipele de intervenție de la Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) au remediat situația abia după 20 de ore, timp în care cablul a rămas pe șosea.

În afară de suma de 5.000 de lei, cât valora vaca, reclamantul va primi și 1.500 de lei pentru cheltuielile de judecată.

Foto: BorgMattisson / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.