Un bărbat a fost șocat când a intrat în casa pe care o deține după 3 ani. Ce a găsit: „Parcă era o navă extraterestră”

viespi
Foto: Captură TikTok DAP Pest Control

Proprietarul unei case din Melbourne, Australia, a avut un șoc în momentul în care a intrat în baia locuinței după mai bine de 3 ani, relatează publicația news.com.au.

Bărbatul nu mai vizitase locuința respectivă de dinainte de perioada pandemiei de COVID-19, iar când a deschis ușa de la baie a fost uimit să vadă un cuib de viespi uriaș. Structura cu înfățișare SF ocupa tot colțul băii și avea o lățime de peste 1,5 metri.

Videoclipurile filmate s-au viralizat pe rețelele de socializare. O echipă de la controlul dăunătorilor a venit și a dat jos cuibul uriaș făcut de viespile europene.

„Era terifiant și uriaș. Incredibil”, a declarat managerul Dale Armel de la controlul dăunătorilor. Viespile europene sunt considerate specie invazivă în Australia.

Deoarece casa nu a fost locuită în perioada pandemiei, viespile au avut suficient timp să își construiască cuibul. Dimensiunile acestuia sugerează că viespile ar fi putut să înceapă construcția din septembrie 2021.

De regulă, cuiburile de viespi au mărimea unui coș.

În cuibul din Australia trăiau mii de viespi, fiind un pericol inclusiv pentru echipa de specialiști care l-a dat jos. „Pot fi agresive. A durat două zile să îl scoatem”, a mai spus Amel.

Potrivit acestuia, viespile europene își construiesc, de regulă, cuiburile sub pământ. Cuibul din Melbourne era făcut după ce viespile au mâncat din plastic și l-au combinat cu fibre de lemn și salivă.

Expertul de la controlul dăunătorilor a afirmat că a fost cel mai mare cuib de viespi europene pe care l-a văzut vreodată.

„Părea ceva din „Stranger Things”. Voi avea coșmaruri din cauza lui. Parcă era o navă extraterestră”, a spus și proprietarul Karl Stefanovic.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.