Un bărbat din Neamț a fost păcălit de o prietenă că are cancer și i-a dat zeci de mii de euro ca să-i cumpere pastile

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Un bărbat din județul Neamț a fost păcălit, timp de doi ani, de o femeie, prietenă de familie, că are cancer și i-a dat bani să cumpere pastile din străinătate. Suma plătită în decursul timpului a fost de 60.000 de euro.

Totul a început după ce bărbatul a fost să facă niște analize. Prietena de familie s-a oferit să le ducă ea la un medic și l-a păcălit că ar avea cancer. Însă, avea doar o infecție ORL. Aceasta a continuat să-l păcălească și i-a spus că poate să-i procure medicamente din străinătate.

„La data de 06 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Roman, cu privire la faptul că a fost victima infracţiunii de înşelăciune.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, în perioada 2021-2023, o femeie în vârstă de 44 de ani, din Gâdinţi, i-ar fi furnizat bărbatului de 33 de ani mai multe medicamente, despre care i-ar fi spus că au fost procurate din afara ţării, pentru care bărbatul ar fi achitat suma de aproximativ 60.000 euro.

La data de 07 august a.c., poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare, la imobilele persoanei bănuite de comiterea faptei. Cu această ocazie au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri şi comprimate farmaceutice asemănătoare cu cele procurate victimei, comprimate ce ar face parte din grupa suplimentelor alimentare”, informează, marţi, Poliţia judeţeană Neamţ.

Femeia are 44 de ani, a fost reținută pentru 24 de ore și este cercetată pentru înșelăciune.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.