Un bărbat a fost încătușat după ce a refuzat să poarte mască

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un bărbat a fost încătușat și amendat de polițiștii din Botoșani, după ce a refuzat să poarte mască de protecție într-un magazin.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Delia Nenișcu, bărbatului i s-a adus la cunoştinţă că purtarea măştii atât în spaţii închise, cât şi în spaţii deschise este obligatorie pe raza municipiului Botoşani, însă a refuzat să se conformeze.

„Deşi i s-a adus la cunoştinţă faptul că portul măştii de protecţie este obligatoriu, bărbatul a refuzat să se conformeze. Mai mult de atât, la solicitarea poliţiştilor de a se legitima, acesta a devenit recalcitrant şi a refuzat oferirea de date care să conducă la identificarea sa. Cu sprijinul jandarmilor, bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei, unde i-a fost stabilită identitatea”, a afirmat Nenişcu.

Botoşăneanul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 2.500 pentru nerespectarea obligativităţii de a purta mască de protecţie şi 1.000 de lei pentru refuz de legitimare şi adresare de injurii.

Începând de luni, 9 noiembrie, „portul măștii va fi generalizat – oriunde suntem în spațiul deschis. Este măsura care va duce cel mai multe la limitarea răspândirii virusului dacă va fi respectată”, a anunța șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

De asemenea, tot de săptămâna viitoare, magazinele vor fi închise de la ora 21:00 și vor face excepție doar cele care asigură livrarea la domiciliu, farmaciile și benzinăriile.

Raed Arafat a mai spus și că pe timpul nopții, între orele 23:00 și 5:00 dimineață se va putea circula doar pe baza unui document justificativ: „deplasările în interes profesional, asistență medicală ce nu poate fi amânată, medicamente, îngrijire copii/vârstnici”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.