Un bărbat a aflat după 9 ani că nu este tatăl copilului pe care l-a crescut. Ce sumă a obținut în instanță

FOTO: sarahbernier3140/Pixabay.com
FOTO: sarahbernier3140/Pixabay.com

Doi soți din Arad au divorțat în 1996, însă după o perioadă s-au împăcat și au convețuit din nou. În 2009, femeia a născut o fetiță. În 2017 cei doi au decis din nou să divorțeze din cauza neînțelegerilor. Bărbatul a cerut și un test de paternitate în ceea ce o privește pe fetiță. A aflat că, de fapt, are un alt tată, potrivit adevarul.ro.

Pentru că după divorț fosta sa soție și fiica ei au rămas în casa lui, acesta le-a cerut judecătorilor să o oblige pe fosta lui soție să îi plătească chirie pentru perioada au stat acolo. De asemenea, bărbatul a cerut 10.000 de euro daune morale, arătând că prin faptul că a fost mințit cu privire la paternitatea fetiței a îndurat „suferințe psihice greu de imaginat”.

Bărbatul a arătat că a iubit-o pe fetiţă „aşa cum orice părinte îşi iubeşte copilul şi a avut grijă să nu-i lipsească nimic”. Bărbatul a mai arătat că pentru el „a fost o lovitură năprasnică atunci când a aflat că nu este tatăl fetitei şi consideră că suma de 10.000 euro pe care o pretinde pârâtei ca daune morale este justificată faţă de comportamentul imoral al acesteia şi faptul că timp de 9 ani l-a indus în eroare”.

Femeia a spus în timpul procesului că fostul ei soț ar fi știut că nu este tatăl fetiței și că și-a dat acordul pentru conceperea copilului cu un alt bărbat din cauza unor probleme de sănătate.

Judecătorii au decis că bărbatul este întreptățit să primească daune morale de 10.000 de lei. Femeia a fost obligată să îi achite fostului său soţ şi următoarele sume: 815 lei contribuţie la cheltuielile de întreţinere, 5.400 de lei pensie de alimentară achitată de bărbat pentru fetiţă şi 2.800 de euro contravaloarea lipsei de folosinţă a locuinţei în care a locuit femeia şi fetiţa în lipsa lui.

FOTO: sarahbernier3140/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.