Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit în Grecia

avion de stingere a incendiilor grecia
Sursa: Captură video EPT (YouTube)

Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit marți în timp ce se lupta cu un incendiu forestier pe insula grecească Evia, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor pentru AFP.

Avionul s-a prăbușit într-o râpă de pe Muntele Karystos, unde duminică a izbucnit un incendiu.

„Un avion grecesc Canadair, cu cel puțin două persoane la bord, s-a prăbușit lângă Platanisto (sat din insula Evia – n.r.)”, a declarat purtătorul de cuvânt Yannis Artopios.

Cel puțin alte 3 avioane și 100 de pompieri se luptă cu flăcările din Evia.

Cei doi piloți dispăruți erau membri ai Forțelor Aeriene Elene, potrivit informațiilor transmise de Ministerul grec al Apărării.

Televiziunea de stat EPT a publicat o înregistrare video ce surprinde prăbușirea aeronavei. Aceasta s-a prăbușit într-o vale și a explodat.

Incendiile de vegetație au făcut ravagii în Grecia în ultimele săptămâni, pe fondul temperaturilor de peste 40 de grade Celsius. Inițial, incendiile au izbucnit în apropierea capitalei Atena, iar ulterior și pe insulele Rhodos, Corfu și Evia, de unde zeci de mii de turiști au fost evacuați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.