Un avion cu 189 de oameni la bord s-a prăbușit. Resturi ale aeronavei, găsite în mare

Boeing 737 Max. Foto: Aka The Beav, Wikimedia Commons

Un aparat de zbor marca Boeing, cu 189 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolare, în marea Java, din Indonezia.

Cursa Lion Air făcea legătura dintre capitala Jakarta și orașul Pangkal Pinang, informează BBC. În avion se aflau 178 de pasageri adulți, 3 copii, 2 piloți și 6 însoțitoare de bord. Avionul a decolat luni, la ora locală 06:20, și ar fi trebuit să ajungă la destinație la 07:20.

„Avionul s-a ridicat până la 1.524 de metri înainte să piardă şi apoi iar să câştige altitudine, ca mai apoi să cadă în ocean. A fost ultima dată înregistrat la 1.113 metri şi viteza urcase la 345 noduri,” relatează Flightradar24. Aparatul s-a prăbușit la circa 13 minute după decolare.

Cu puțin timp înainte să se piardă contactul cu turnul de control, aeronava a solicitat permisiunea de a reveni pe aeroportul din Jakarta.

Primul accident pentru Boeing 737 MAX

Aparatul de zbor dispărut în mare este un Boeing 737 MAX, o versiunea îmbunățățită al celebrului 737. Este primul accident aviatic în care este implicat modelul MAX, introdus în circulație în 2017.

Boeing a confirmat că monitorizează cu atenție situația.

Ministerul de Finanțe din Indonezia spune că la bord se aflau și 20 de oficiali de stat.

Locul în care s-a produs accidentul

Personalul de pe un remorcher maritim a anunțat că a descoperit urme ale unei aeronavei plutind pe apa mării. Veste de salvare, un telefon mobil și resturi ale aeronavei au fost descoperite la mică distanță de locul în care s-ar fi produs accidentul.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.