Un avion a pierdut o roată la decolare. Un pasager a filmat totul | VIDEO

roată căzută avion
Foto: Tom / Twitter

Un avion al Air Canada a pierdut o roată la decolarea de pe Aeroportul Internațional Pierre Elliott Trudeau din Montréal, relatează CNN.

Zborul 8684 ar fi trebuit să ajungă la Bagotville, oraș situat la 370 de kilometri la nord de Montréal, însă din cauza roții pierdute aeronava a trebuit să se întoarcă pe aeroport.

La bord se aflau 49 de pasageri și, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Incidentul a fost filmat de un pasager care a pus clipul video pe Twitter.

„În acest moment sunt într-un avion care tocmai și-a pierdut o roată. 2020 începe foarte bine”, a scris ironic Tom.

Piloții au reușit să întoarcă aeronava Dash 8-300 pe aeroport și să aterizeze în siguranță.

„Piloții experimentați au ținut aeronava complet sub control”, a declarat Manon Stuart, un purtător de cuvânt al companiei care opera zborul.

„Piloții noștri sunt bine pregătiți pentru a face față unor astfel de situații și au răspuns în consecință, în acord cu procedurile standard. Personalul nostru din Montréal realizează o inspecție minuțioasă a avionului pentru a determina cauza și pentru a face reparațiile necesare”, a mai spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.