Un asistat social a sunat la 112 și a cerut deszăpezirea străzii din fața casei

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Un bărbat, din suburbia vasluiană Rediu, a sunat zilele trecute la 112 și a cerut să vină autoritățile să-i deszăpezească strada din fața casei. Potrivit vremeanoua.ro, acesta i-ar fi spus operatorului de la serviciul de urgență că vrea să iasă cu mașina din curte și să meargă să cumpere pâine, dar nu poate pentru că e drumul blocat din cauza zăpezii.

„Apelul a fost dat la ora 8 dimineață de către o persoană din Rediu care solicita să-i fie luată zăpada din fața casei”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Vaslui.

Autoritățile nu au dat curs solicitării și l-au invitat pe vasluian să pună mâna pe lopată. Potrivit Vremea Nouă, persoana respectivă ar locui într-una din casele sociale ale Primăriei Vaslui.

Potrivit legii, apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Apelarea abuzivă a numărului 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei, informează Poliţia Română.

Dacă vasluianul nu vrea să pună mâna pe lopată, meteorologii anunță că își face milă cerul în următoarele zile.

Potrivit prognozei meteo, în următoarele zile, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Vântul va sufla slab, iar temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade Celsius.

Ploi slabe ar putea apărea vineri în special în Banat și Crișana și mixte în Maramureș și nord-vestul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase local va fi ceaţã asociatã şi cu burniţã care izolat va persista pe parcursul zilei, iar precipitaţii mixte vor apãrea spre sfârşitul intervalului pe alocuri în Oltenia şi vestul Munteniei. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.