Un aeroport internațional amendează companiile care aduc în țară pasageri nevaccinați

aeroport
Foto: viarami / pixabay.com

Aeroportul Internațional principal din Ghana va amenda companiile aeriene care aduc pasageri nevaccinați în țară, relatează CNN.

Companiile aeriene vor fi amendate cu 3.500 de dolari pentru fiecare pasager nevaccinat adus în țară. Aceeași amendă va fi aplicată și pentru fiecare pasager care, dacă este testat la sosire, este pozitiv la coronavirus.

Regula se va aplica începând de marți, 14 decembrie, la Aeroportul Internațional Kotoka din capitala Accra.

Săptămâna trecută, ministerul Sănătății din Ghana a impus ca toate persoanele care intră în această țară să fie vaccinate.

Aceste măsuri se numără printre cele mai stricte din Africa, mai notează CNN. Procentul celor vaccinați rămâne foarte scăzut pe acest continent, iar în paralel noua variantă Omicron naște temeri privind o transmitere foarte rapidă a virusului.

Până acum, în Ghana s-au înregistrat, în total, 131.412 infecții cu SARS-CoV-2 și 1.239 de decese. În ultimele două săptămâni cazurile de COVID-19 detectate la aeroportul Kotoka au reprezentat aproximativ 60% din totalul infecțiilor din Ghana.

Foto: viarami / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.