Ultimele cuvinte ale unui soldat ucrainean care a murit eroic apărând Insula Șerpilor. El și toți ceilalți 12 militari au fost uciși | AUDIO

insula șerpilor
Foto: Mykola Rozhenko / Wikipedia.org

Toți cei 13 soldați ucraineni de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră au murit încercând să o apere în fața bombardamentului lansat de o navă de război rusească, relatează CNN.

Potrivit unei înregistrări audio, în momentul în care nava s-a apropiat de insulă, ofițerul rus aflat la comandă a spus: „Aceasta este o navă militară. Este o navă de război rusească. Vă sfătuiesc să lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și pierderile inutile de vieți omenești. Altfel, veți fi bombardați.”

Un soldat ucrainean a răspuns „Navă de război rusească, du-te dracu’” („Russian warship, go f*** yourself.”)

Acestea au fost ultimele cuvinte auzite de pe insulă.

Toți cei 13 soldați ucraineni au fost uciși în bombardamentul care a urmat, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Toți au murit eroic, nu au cedat. Vor primi postum titlul de Erou al Ucrainei”, a mai spus el.

Insula Șerpilor se află la doar 45 de kilometri distanță de România. Are o suprafață de 18 hectare și reprezintă un punct-cheie de acces în apele maritime teritoriale ale Ucrainei, potrivit specialiștilor.

Foto: Mykola Rozhenko / Wikipedia.org

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.