Udrea, despre Kovesi: „Să primească minim 6 ani de pușcărie”

elena udrea laura codruța kovesi
Foto: Facebook Elena Udrea

Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, pentru luare de mită și abuz în serviciu, comentează printr-o postare pe Facebook, acuzațiile care îi sunt aduse Laurei Codruța Kovesi.

„Aparătorii dânsei în special, susțin că nu este grav și nici nu e luare de mită faptul că i-a cerut lui Sebastian Ghiță să plătească un avion privat cu care să îl aducă în țară pe fugitul Nicolae Popa, în 2009. Aș fi fost înclinată să îi iau apărarea și să spun și eu la fel, dacă în cazul meu lucrurile nu ar fi identice.

Adică, eu am fost acuzată de doamna Kovesi că l-am adus pe Lucian Bute să boxeze în țara lui, unde milioane de români își doreau să îl vadă boxând și nimeni nu a fost în stare să organizeze un meci al acestuia în Romania. Bute nu a boxat pentru Elena Udrea, nu a boxat la mine în sufragerie, nu am avut niciun avantaj din prezența lui la acea Gala de box, cunoscută ca Gala Bute.

Singurul câstig pe care doamna Kovesi l-a identificat, au fost aplauzele pe care le-aș fi primit, adică imaginea bună pe care mi-aș fi făcut-o… Și am fost condamnată la 6 ani cu executare pentru asta și s-a dispus de către un complet ilegal constituit (din care a făcut parte și domnul judecător Ionuț Matei) și confiscarea de la mine a unei sume egală cu suma platită de ministerul pe care îl conduceam pentru promovarea României în timpul acestui meci de box!!!

Atunci de ce se miră ea si susținătorii ei că este acuzată că a luat mită suma de bani reprezentând contravaloarea închirierii avionului privat și că a avut și un câștig de imagine, pe lângă vacanța cu SPP-istul în Indonezia, cu avionul privat, unde ea nu avea ce să caute?

Dacă eu am încâlcat legea, atunci și ea a încâlcat-o și ar trebui să primească minim 6 ani de pușcarie, plus să fie obligată să îi dea banii înapoi lui Ghiță…

Sau justiția nu e egală pentru toți, e doar pentru căței?”, scrie Elena Udrea pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.