UDMR: Ordonanțele de urgență, „o greșeală imensă”

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor, președinte UDMR. Foto: Facebook Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu este de acord cu decizia Guvernului condus de Sorin Grindeanu în ceea ce privește modificarea Codurilor Penale prin ordonanță de urgență și a spus despre ce s-a întâmplat marți seară la Executiv ca fiind „o greșeală imensă”.

Poziția UDMR este mai important, mai ales că a semnat un protocol de colaborare în Parlament cu majoritatea PSD-ALDE.

„Nu suntem de acord cu decizia Guvernului şi considerăm că a fost o greşeală imensă modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prin ordonanţă de urgenţă. UDMR îşi menţine opinia şi consideră că ambele Coduri să fie modificate în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale şi strict în urma unei dezbateri în Parlament”, a declarat Kelemen Hunor, printr-un comunicat de presă.

Liderul UDMR s-a referit și la „modul ascuns și graba în care Guvernul a decis în această situaţie”, arătând că este „îngrijorător”.

„Indignarea cetăţenilor este absolut justificată. Parlamentul nu poate fi ocolit de Guvern prin adoptări de OUG. De fiecare dată când s-a încercat reglementarea acestei probleme prin ordonanţă de urgenţă, au fost erori grave”, a mai arătat Kelemen Hunor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.