UDMR joacă dur și pune presiune pe Dragnea. 7 condiții ale maghiarilor

kelemen hunor udmr
Foto: Pagina de Facebook Kelemen Hunor

UDMR profită de situația în care se află și încearcă să impună 7 decizii în educație, importante pentru minoritate.

Cum coaliția PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților, iar Guvernul are parte de o moțiune de cenzură depusă de Opoziție, UDMR încearcă să profite de ”pozițiile” slabe ale PSD în luptă și impune o serie de condiții.

Situația e chiar mai delicată pentru PSD: UDMR a reușit amânarea supunerii la vot a legii pensiilor, unul dintre proiectele foarte importante pentru PSD. Dragnea a mutat strategic și a decis, miercuri, scoaterea proiectului de pe ordinea de zi. Maghiarii au spus că nu pot vota proiectul de lege în varianta actuală deoarece nu le-au fost respinse amendamentele privitoare la persoanele cu dizabilități.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că nu este de acord nici cu varianta de buget pe 2019 propuse de coaliția de guvernare.

Kelemen a arătat că UDMR nu este de acord cu propunerile ministrului de finanțe ce privesc excluderea consiliilor județene de la redistribuirea sumelor din impozitul pe venitul personal, ca multe localități să primească mai puține sume de bani ca în anul 2018, sau în anii anteriori, cu înjumătățirea bugetului alocat (raportat la 2018) pentru întreținerea drumurilor județene și nici cu neasigurarea bugetului pentru programul PNLD, informează g4media.ro.

Hunor spune că proiectul bugetului ar fi trebuit depus în Parlament din noiembrie, pentru a se luat apoi o ”decizie înțeleaptă”.

Profitând de avantajul strategic, UDMR a propus recent o serie de modificări la legea educației naționale. Iată-le pe cele mai importante:

– extinderea școlilor cu predare în limbile minorităților;

– transport decontat integral pentru elevii minorității;

– dublarea costului standard per elev;

– dublarea finanțării de bază per student în cazul minorităților;

– examene în limbile minorităților;

– Bacalaureat de două tipuri;

– panouri bilingve în toate școlile cu predare în limba minorităților.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.