UDMR ar putea ieși de la guvernare

Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro
Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

UDMR urmează să decidă, până la sfârșitul acestei săptămâni, dacă va ieși de la guvernare. Anunțul a fost făcut de liderul deputaților, Csoma Botond, iar dezbateriile din cadrul uniunii vin pe fondul discuției cedării ministerului Mediului către liberali.

„Decizia se va lua la sfârșitul săptămânii. Sunt voci în partid care spun că dacă nu se evaluează din punct de vedere profesional activitatea, dacă se ia doar o decizie politică la această rotativă, nu cred că este corect.

Da nu eu voi decide singur, avem forurile statutare, dar sunt foarte multe voci care spun asta”, a declarat Csoma Botond, la Digi24.

Botond a mai spus că UDMR vrea să păstreze cele trei ministere pe care le au în prezent, respectiv Mediu, Sport și Dezvoltare, însă liderii formațiunii sunt dispuși să poarte discuții și cu privire la preluarea portofoliilor Agricultură sau Energie. „Credem că am avea oameni profesioniști, dar nu s-a discutat acest aspect”, a mai spus Botond.

Csoma Botond a mai spus că a aflat luni, oficial, despre faptul că liberalii ar dori Ministerul Mediului, care acum este deținut de Tanczos Barna.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.