Ucrainenii se ascund în stațiile de metrou | VIDEO

adăpost metrou ucraina
Foto: Captură YouTube

Ucrainenii care se tem de atacurile aeriene ale Rusiei au coborât în stațiile de metrou pentru a se adăposti, atât în capitala Kiev, cât și în Harkov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, aflat în nord-estul țării.

„Te trezești la 5 dimineața într-o realitate complet diferită și realizezi că lumea nu mai este locul sigur pe care ți-l imaginai”, a declarat pentru CNN o femeie care s-a adăpostit într-o stație de metrou din Harkov.

„Care este planul meu acum? Nu știu. Deocamdată stăm aici. Sinceră să fiu, sper ca Europa și SUA să ne susțină deoarece Putin înțelege numai limbajul forței, și sper că pot să îl readucă la realitate, dacă mai este posibil. Pentru că nu cred că se va opri pur și simplu sau că va fi un război rapid și nu îmi doresc să moară oameni în țara mea”, a continuat ea.

„Nu pot să cred că se întâmplă asta. Sper că unii oameni din Rusia i se vor opune lui Putin”, a mai spus locuitoarea din Harkov, care s-a refugiat la metrou alături de părinții săi.

În unele stații de metrou din Ucraina oamenii au început să se organizeze și să adune provizii, alimente și medicamente.

De asemenea, locuitorii și-au luat cu ei și animalele de companie.

În aceste momente au loc lupte la doar câteva zeci de kilometri de Kiev.

Potrivit unui corespondent BBC în Kiev, rușii controlează în acest moment baza aeriană Antonov aflată la aproximativ 30 de kilometri de capitală, iar ucrainenii au lansat o contraofensivă.

În capitală au început să se audă din nou sirenele. Există temeri că urmează un atac asupra Kievului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.