Ucrainenii au făcut baricade din mașini, cauciucuri și saci ca să protejeze cea mai mare centrală nucleară din Europa

baricade
Foto: Captură Twitter

Locuitorii din orașul Energodar, aflat chiar pe râul Nipru în sudul Ucrainei, au ieșit în stradă pentru a bloca trupele rusești.

Oamenii au făcut baricade din mașini, cauciucuri și saci cu nisip. Lângă oraș se află Centrala Nucleară Zaporijjea, cea mai mare din Europa, iar locuitorii nu vor să îi lase pe ruși să o cucerească.

„Locuitorii din Energodar au ieșit în stradă pentru a opri trupele ruse. În acest oraș se află cea mai mare centrală nucleară din Europa – Centrala Nucleară Zaporijjea. Orice explozie aici poate fi letală. Sper că cei de la Kremlin înțeleg acest lucru”, a scris pe Facebook jurnalista Hanna Liubakova.

Energodar. Sursa: Google Maps
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.