Ucrainenii au capturat lansatoare de rachete termobarice și le folosesc împotriva rușilor

FOTO: Oryx/Twitter
FOTO: Oryx/Twitter

Soldații ucraineni au capturat de la ruși lansatoare TOS-1A, care poate trage rachete termobarice. Unele dintre ele, funcționale, au fost folosite împotriva armatei ruse.

Informația a fost confirmată pentru The Times de Serghei Bratchuk, purtător de cuvânt al administrației militare ucrainene din regiunea Odesa.

„Acest armament de producție rusească a fost confiscat de la invadatori în perfectă stare de funcționare, iar acum distruge inamicii!”, a spus Bratchuk.

Potrivit lui Serghei Bratchuk, forțele ucrainene au folosit un lansator de rachete TOS-1A și au tras asupra pozițiilor trupelor ruse lângă Izyum, în estul Ucrainei.

Pe rețelele sociale a circulat o fotografie cu un tractor care transport pe câmp un lansator de rachete termobarice. De asemenea, au mai apărut imagini și un grup de militari ucraineni care ar fi capturat un TOS-1A lână Chernihiv.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.