Twitter i-a suspendat, permanent, contul lui Donald Trump. Nici pe Facebook nu mai poate posta

FOTO: Thomas Ulrich/LoboStudioHamburg/Pixabay
FOTO: Thomas Ulrich/LoboStudioHamburg/Pixabay

Rețeaua de socializare Twitter a decis să-i suspende, de vineri, permanent, contul lui Donald Trump, invocând riscuri ale „incitării la violență” din partea președintelui american în exerciție. Decizia vine la două zile după violențele care au avut loc în Washington. Clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de susținătorii lui Trump timp de mai multe ore.

„După o analiză atentă a tweet-urilor recente de pe contul @realDonaldTrump şi a contextului acestora, am suspendat definitiv contul din cauza riscului de incitare la violenţă în continuare”, a explicat compania americană într-un comunicat.
Joi, rețeaua socială Facebook și alte servicii precum Snapchat sau Twitch i-au suspendat de asemenea contul liderului de la Casa Albă, pe o durată nedeterminată.
Însă Twitter conta mai mult decât celelalte pentru Donald Trump – pe această platformă pe care își posta cu predilecție mesajele el avea peste 88 de milioane de urmăritori.
În ceea ce privește Facebook, anunțul a fost făcut chiar de fondatorul rețelei sociale, Mark Zuckerberg, pe pagina sa. Zuckerberg spune că „riscurile de a îi permite președintelui să continue să folosească serviciul în această perioadă sunt prea mari”.
„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul care i-a mai rămas în funcție pentru a submina tranziția legală și pașnică către succesorul său Joe Biden.
Decizia sa de a folosi platforma pentru a susține și nu pentru a condamna acțiunile susținătorilor săi de la clădirea Capitoliului a șocat SUA și lumea deopotrivă. Am șters încă de ieri mesajele (n. red. – lui Trump) pentru că am socotit că efectul și intenția lor este de a provoca și mai multă violență”, a spus Mark Zuckerberg.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.