TVR Cultural își reia emisia, după zece ani de la închidere

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a votat relansarea posturilor TVR Cultural și TVR Info.

„Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural reprezintă un act de reparaţie. Nu trebuie să uităm cât de mulţi cetăţeni români au regretat desfiinţarea celor două posturi. Vom avea ocazia acum să le demonstrăm telespectatorilor cât de importante sunt aceste două proiecte pentru societate. Va fi o demonstraţie că există audienţă pentru producţii serioase şi de calitate. TVR Cultural va accentua misiunea noastră în formarea culturală a societăţii, în spiritul gândirii libere, inovatoare şi creative”, a punctat preşedintele – director general al TVR, Dan Cristian Turturică, în comunicatul de presă transmis.

Totodată, decizia relansării celor două canale se dorește a fi un răspuns la creşterea interesului publicului faţă de posturile TV tematice. „Într-o societate supusă schimbărilor tot mai accelerate, care se confruntă cu fenomenul global fake-news, este de datoria TVR să îşi mărească oferta de programe informative de calitate, bazate pe o documentare riguroasă, dar şi să aducă arta şi cultura cât mai aproape de telespectatori”, se mai arată în comunicat.

Postul TVR Cultural s-a lansat în 2002 și a fost singurul post de televiziune exclusiv cu profil cultural din România. TVR Cultural și-a suspendat emisia în urmă cu zece ani, din cauza datoriilor televiziunii publice acumulate, de circa 140 de milioane de euro la acel moment.

TVR Info, lansat în 2008 cu rolul de a difuza emisiuni informative de interes naţional şi internaţional, a fost închis în 2015.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.