Turiști înșelați cu o excursie la Vatican. Au plătit peste 4.000 de euro, dar pelerinajul nu a mai avut loc

vatican roma
Foto: Walkerss / pixabay.com

Un bărbat din Alba Iulia a fost reținut de polițiști, fiind acuzat că a înșelat mai mulți cetățeni cu o excursie la Vatican, relatează ziarulunirea.ro.

El este acuzat că a încasat peste 4.000 de euro de la mai mulți oameni din țară, în vederea organizării unei excursii la Vatican. Însă excursia nu a mai avut loc, iar bărbatul nu a restituit banii.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani ar fi încasat, în perioada iulie – octombrie 2022, suma totală de circa 4.200 de euro de la 7 persoane din țară. Banii reprezentau contravaloarea unui pelerinaj la Vatican, care ar fi trebuit să înceapă la data de 2 octombrie 2022.

În dimineața zilei respective, cei 7 păgubiți s-au prezentat la locul de îmbarcare din București, însă plecarea nu a mai avut loc și și-au dat seama că au fost înșelați.

Bărbatul este anchetat acum de Poliție, fiind acuzat de înșelăciune.

Foto: Walkerss / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.