Turist din România, reținut după ce a furat două bucăți de marmură de pe Acropole

acropole
Foto: Leonhard_Niederwimmer / pixabay.com

Un turist în vârstă de 36 de ani din România a fost reținut de poliție în Grecia, după ce a încercat să fure două bucăți de marmură de pe Acropole, relatează presa locală.

Bărbatul vizita situl arheologic marți dimineața și, impresionat de ceea ce a văzut, a decis să ia cu el un suvenir.

Potrivit „The New York Post”, turistul a luat bucățile de marmură din Propilee, intrarea monumentală care duce spre templele de pe Acropole.

Însă tânărul a fost văzut de o femeie în vârstă de 42 de ani, care a anunțat imediat autoritățile. După câteva minute, turistul a fost depistat de o patrulă de poliție.

El a susținut că nu știa că luarea bucăților de piatră de pe Acropole este ilegală. Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru furt, fiind urmărit penal în baza Legii Antichităților din Grecia, care stipulează că toate obiectele și bunurile culturale antice aparțin statului elen.

Foto: Leonhard_Niederwimmer / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.