Tulpina indiană de coronavirus a ajuns și în Europa. Cât de periculoasă e

mască de față coronavirus
În multe țări din lume oamenii au obosit să respecte restricțiile impuse de autorități. Foto: pisauikan / pixabay.com

Un prim caz de infecție cu tulpina indiană a COVID-19 a fost depistat în Elveția. Informația vine după ce joi autoritățile belgiene au depistat 20 de studenți indieni au fost testați pozitiv la aceeași tulpină. Aceștia au aterizat, la Paris, pe 12 aprilie.

India se confruntă cu o creștere mare a cazurilor. De la începutul lunii aprilie s-au înregistrat circa 4 milioane de cazuri noi. Spitalele sunt depășite de situație, multe au criză de oxigen, iar crematoriile au ajuns să ardă trupurile celor decedați în masă. Numai vineri au fost anunțate peste 332.000 de noi cazuri de infecție. În aceași zi au murit 2.263 de persoane din cauza COVID-19.

Cât de periculoasă este tulpina indiană? Microbiologistul Patrick Berche, membru al Academiei franceze, spune că este „un mutant în care regăsim variantele californiană, braziliană și sud-africană, un cocktail care-l face să fie atât de contagios”.

Specialiștii spun că această tulpină atacă mai des și tinerii și chiar și copii.

Noua variantă a coronavirusului apare în nomenclatorul specialiştilor sub numele de „B.1.617” şi a fost detectată pentru prima oară în octombrie anul trecut, nu departe de Nagpur, în centrul Indiei, potrivit adevarul.ro.

Deocamdată, cel mai important lucru care se știe este că este foarte contagioasă, iar aparent, vaccinurile ar putea fi mai puține eficiente, însă acest lucru încă nu este verificat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.