Tudorel n-a făcut ceva și ar putea pleca. Cine l-ar putea înlocui

Tudorel Toader FOTO: Gov.ro comisia de la veneția
Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției. FOTO: Gov.ro

Replicile acide ale lui Liviu Dragnea la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a spus ironic, printre altele, că „ar trebui schimbată Constituția” pentru ca acesta să rămână în Guvern pe viață ar putea să ducă în final la o demitere.

Tudorel Toader ar putea fi demis în următoarea perioadă, cel târziu săptămâna viitoare, potrivit unor surse din PSD. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie cu privire la ministrul Justiției în cadrul Comitetului Executiv al PSD, după ce va asculta opiniile colegilor săi de partid.

„Aş dori ca astăzi să vorbim despre investiţii, am vorbit foarte mult despre Justiţie. Cred că oamenii sunt interesaţi mai mult de investiţii şi ceea ce facem pentru ei. O decizie (cu privire la Tudorel Toader – n.r.) o voi lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional, când am să ascult şi părerea colegilor mei şi o să îmi spun şi eu părerea”, a spus Dăncilă, întrebată ce va face în cazul lui Tudorel Toader.

Liviu Dragnea s-a arătat nemulțumit că nu sunt adoptate ordonanțele de urgență pentru modificarea Codurilor penale și a declarat că Viorica Dăncilă „trebuie să decidă” dacă îl mai păstrează în funcția de ministru al Justiției sau nu.

Ministrul Justiției i-a dat replica lui Dragnea pe Facebook: „În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!”

De asemenea, tot pe Facebook, într-o postare care a fost ștearsă ulterior, Toader a explicat faptul că deciziile CCR pronunţate cu privire la legile şi ordonanţele în vigoare (controlul a posteriori), nu şi cele pronunţate având ca obiect legile adoptate de Parlament înainte de promulgarea acestora (a priori).

Potrivit jurnaliștilor de la Hotnews.ro, senatorii PSD ar urma să voteze moțiunea împotriva ministrului Justiției. De asemenea, în PSD se vorbește că în locul lui Tudorel Toader ar putea veni Eugen Nicolicea și Nicușor Halici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.