Trump, după ce s-a infectat: „Coronavirusul a fost o binecuvântare de la Dumnezeu”

Donald Trump
Foto: Pagina de Facebook Donald Trump

Președintele SUA, Donald Trump, a fost externat din spital și s-a întors la Casa Albă miercuri, 7 octombrie, la mai puțin de o săptămână de când a primit un rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, relatează BBC.

Într-o înregistrare publicată pe Twitter, Trump a spus că boala a fost „o binecuvântare de la Dumnezeu”.

Doctorul său, Sean Conley, a anunțat că Donald Trump nu a mai avut simptome tipice COVID-19 în ultimele 24 de ore și că febră nu a mai avut de 4 zile.

În mesajul video publicat, președintele a declarat că toți americanii ar trebui să aibă acces la tratamentele pe care le-a primit el. El a promis și că medicamentele produse de compania Regeneron Pharmaceuticals vor fi furnizate gratis.

Trump a mai spus că tratamentul experimental Regeneron pe care l-a primit, bazat pe un cocktail de anticorpi monoclonali, reprezintă un „leac” pentru COVID-19. Potrivit președintelui, sute de mii de doze sunt deja produse. Însă medicamentele Regeneron nu au fost deocamdată aprobate de Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) din Statele Unite. Ele se află în continuare în faza de testare pe oameni.

„Am luat virusul, am auzit de acest medicament, am zis că vreau să îl iau și a fost incredibil”, a declarat Trump, și a continuat spunând că va face demersuri pentru autorizarea de urgență a acestor medicamente.

Pe de altă parte, CNN a relatat că Donald Trump are legături cu deținătorii companiei farmaceutice Regeneron, și că după anunțul său că medicamentele pe care le-a primit sunt un adevărat „leac” pentru COVID-19, prețul acțiunilor Regeneron a crescut cu 7%.

Mai mult, directorul Regeneron Leonard Schleifer și președintele Trump se cunosc, Schleifer fiind membru în clubul de golf din Westchester, New York, deținut de Trump, mai notează CNN.

De asemenea, cel puțin până în anul 2017 Donald Trump a deținut acțiuni la compania Regeneron. Acțiunile nu mai apar în declarația de avere din anul 2020.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.