Trucuri simple și modalități de a vă face casa să fie mult mai confortabilă

Îmbunătățirea situației de acasă înseamnă un impuls energetic pentru toți cei din jurul nostru. O casă sau un apartament confortabile și primitoare ne dau un sentiment de fericire. Iată câteva trucuri de a ne simți mai bine în propriile cămine.

Eliminarea dezordinii poate fi considerată partea principală a unei case mai confortabile. A avea o casă cu prea multe lucruri este stresant. Bucătăriile dezordonate vă pot determina chiar să mâncați mai mult!

A avea foarte multe lucruri unele peste altele în permanență, ne creează idea de spațiu mai mic și deloc primitor. Așadar, începeți cu o ordine generală în lucruri, cărți, bibelouri, rame cu fotografii și tablouri.

O casă prea aglomerată este un factor de stres în plus. Renunțați la lucrurile de care chiar nu aveți nevoie și bucurați-vă de mai mult spațiu, mai multă aerisire. O curățenie excelentă se poate face atunci când redecorați casa sau trebuie să vă mutați în altă chirie, de exemplu. Iată aici câteva idei pentru chirie Oradea, dacă acesta este și cazul vostru.

Chiar dacă nu vă mutați, uitați-vă atenți prin casă și puneți-vă aceeași întrebare despre unele lucruri din casa care par inutile. Începeți cu o singură cameră și continuați prin toată casa. Dacă găsiți lucruri inutile sau de care nu vă mai folosiți, dați-le.

Acum că dezordinea a dispărut, a avea o casă confortabilă și primitoare începe din fața casei, mai exact din fața ușii casei sau apartamentului. Profitați de venirea sărbătorilor de iarnă și începeți prin decorarea ușii de la intrare cu o coroniță sau un clopoțel.

Ușa din față este o scurtă privire în interiorul casei. Astfel, casa primitoare începe chiar cu ușa de la intrare, iar când veți vedea simbolul personalizat de la ușă, o să simțiți imediat ușurare și bună dispoziție.

Acordarea atenției pentru pereți poate fi un alt început pentru o casă mai confortabilă. Acele culori sălbatice din sufragerii și dormitoare ar fi primul lucru pe care ar fi bine să îl schimbați, deoarece provoacă un pic de neliniște. Culorile mai deschise, chiar nuanțele de griuri pot fi excelente, atâta timp cât există o nuanță mai deschisă pe tavan.

Un alt lucru de subliniat cu pereții este nevoia de a le curăța cel puțin o dată la șase luni. Este uimitor ce vor face pereții curați pentru starea de bine a cuiva. Așadar, încercați să păstrați culori deschise și prietenoase pe pereți, pentru a vă simți confortabil.

Adăugați imagini cu lucruri care vă fac fericiți

Acest lucru pare evident, dar uneori nu este. Dacă aveți holuri generoase, profitați de spațiu și împodobiți într-un mod personalizat cu imagini sau tablouri care vă plac cel mai mult. Pozele de familie sunt foarte potrivite, însă tablourile sau imaginile vesele sunt la fel de satisfăcătoare.

Cheia aici este însă să adăugați imagini care să vă facă fericiți. Dacă sunteți persoane cărora le place să călătorească, puneți poze din călătoriile cele mai interesante. Dacă vă plac mașinile, puneți poze cu mașinile preferate și tot așa.

Un beneficiu foarte frumos este că puteți adăuga aceste imagini în mai multe moduri diferite. De exemplu, puteți face doar un colaj, puteți avea imaginile într-un cadru individual sau le puteți face pe pânze.

O vază cu flori proaspete face orice casă mult mai primitoare, mai caldă, mai confortabilă. Atunci când cumpărați o casă, contează mult și prima impresie, folosiți florile în acest scop. Vedeți aici și apartamente de vânzare Constanța.

Exista și o vorbă în trecut, casa fără cărți și flori este o casă mult mai tristă. Fără dezordinea de pe masă, a avea o piesă centrală minunată adaugă o ambianță plăcută spațiului. Ca să nu mai vorbim, ele aduc frumusețe naturală în orice casă, mai ales dacă v-ați mutat recent în propria casă. Mai mult, meritați din plin acest răsfăț!

Iluminatul interior face casa mai confortabilă și mai plăcută. Dacă este foarte cald sau foarte rece, întoarceți jaluzelele și trageți perdelele. Folosiți iluminatul electric și șemineul (dacă este frig).

Dacă este vreme decentă, cum ar fi toamna și primăvara, atunci vă recomand să aduceți lumina naturală cât mai mult posibil. Iluminatul natural este bun și pentru fotografie. Dacă puteți deschide ușile și ferestrele, acest lucru adaugă parfumul natural al exteriorului. Combinați aceste trei lucruri când vremea o permite.

Un alt aspect al iluminării sunt lumânările. Lumânările au un avantaj dublu de a emite lumină și miros. Este uimitor ce pot face câteva lumânări unei zone pentru a face să se simtă mai confortabilă toată casa.

Adăugarea unei zone de colțuri la casă poate aduce acea senzație de „ahhhh” după o zi lungă. Lucrul grozav în această zonă este că poate fi oriunde în gospodărie, de la o masă de colț care este folosită pentru micul dejun și ocazională ședință de lucru pe calculator, până la o canapea în formă de L plină cu perne și pături unde puteți citi.

Un loc unde să vă adunați gândurile și puterile este important în orice casă. Colțul cu cărți sau colțul de relaxare cu lumânări și muzică bună poate face minuni după o zi de muncă.

Faceți casa să miroasă bine

Gătitul aduce un miros plăcut, acasă, iar florile aduc un miros proaspăt.

Întoarcerea acasă la o casă cu miros bun este un sentiment extraordinar, care se transferă chiar și în afara casei. Vă va lua mintea de la gândurile negative ale zilei și vă amintește cât de norocoși sunteți să aveți o casă.

Dacă construiți o casă sau o remodelați, cheltuiți un pic mai mult pe baie – indiferent dacă alegeți să aveți doar un duș sau o cadă. Un cap de duș care funcționează bine pentru dvs. poate face diferența. La fel, cada perfectă poate chiar să devină colțul de relaxare!

Bucurați-vă de pernele pufoase și confortabile. Nu doar pentru canapea sau pentru zona colțurilor, pernele sunt bune pentru toate aspectele diferite ale casei. De la pat până în aer liber, investiția în perne bune este o modalitate de a face casa să se simtă mai relaxantă.

Dacă sunteți o persoană care iubește aerul liber, includeți o zonă în aer liber care vi se potrivește. Creați un colț preferat pe balcon, unde este mai mult aer dacă nu aveți loc în curte sau o mică terasă.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.