Trucuri să păstrezi casa curată dacă ai animale de companie

Dacă vă împărtășiți casa cu un prieten cu blană, vestea bună este că studiile spun că probabil sunteți mai fericiți și mai sănătoși. Vestea mai puțin bună este că posibil casa nu arată așa cum vă doriți cu un animal de companie prin preajmă. Există, însă, câteva trucuri ușoare de a menține curățenia și senzația de prospețime, chiar dacă vă bucurați de prezența animalului.

Animalul trebuie să fie cât mai curat, iar părul trebuie curățat cât mai bine

Dacă aveți un câine, o pisică, un iepuraș sau un alt animal mic cu blană care își lasă părul peste tot, aceasta este probabil cea mai mare și frustrantă sarcină când aveți animale de companie.

Un aspirator bun face minuni. Aspiratorul trebuie să fie capabil să ridice eficient părul animalelor de companie. Ar trebui să aibă o aspirație puternică, să funcționeze bine pe toate suprafețele și să nu se înfunde ușor de părul în exces. Ideal este unul cu un filtru bun, ușor de golit. Trebuie să intre în toate spațiile greu accesibile, să aibă instrumente de utilizare pe tapițerie și ar trebui să fie cât mai puțin zgomotos posibil pentru a minimiza orice stres pentru animalul de companie.

Îngrijirea regulată este importantă

Deși este adevărat că oricât ați sta de mult să vă îngrijiți animalul, nu va preveni complet lăsarea părului, aceasta poate face o diferență uriașă și, de asemenea, ajută la menținerea blanei și pielii sănătoase a animalului. Îngrijirea, atenția și o mâncare pentru câini potrivită, va duce întotdeauna la fericirea și sănătatea animalului de companie. Acest lucru este valabil cu orice animal.

Alte produse pentru îndepărtarea părului pentru animale de companie ar putea să ajute

Există o serie de alte produse, inclusiv role de scame și perii de cauciuc, care pot fi utile pentru îndepărtarea părului din tapițerie, haine și alte piese de mobilier moale.

Deși nu ar trebui să folosiți șamponul pentru animale de companie prea des, o spălare rapidă cu apă simplă poate face diferența. Țineți animalele umede pentru puțin timp, eventual într-o zonă cu o podea ușor de curățat, de ex. spălătorie, bucătărie. Cel mai sigur, uscați-le bine după spălarea cu apă pentru a evita orice urme de umezeală de la animal. Din când în când va trebui să le spălați corect, cu șampon pentru animale de companie. În funcție de rasă, pot necesita, de asemenea, tunderea ocazională, pentru acest lucru folosiți un îngrijitor profesionist pentru câini pentru o muncă amănunțită.

Curățați imediat și temeinic petele de urină sau de vomă. Este esențial din punct de vedere al igienei, pentru a elimina mirosurile și pentru a reduce la minimum riscul ca animalul să se întoarcă din nou în același loc. Urina animalelor de companie este puternică și s-ar putea să credeți că ați reușit să o curățați, dar de multe ori acidul uric persistă. Produsele care conțin enzime care neutralizează acidul uric sunt adesea cele mai eficiente. Ștergeți întotdeauna cât mai mult excesul de urină posibil înainte de a aplica soluția.

Dacă nu aveți o soluție prefabricată sau doriți ceva cât mai natural posibil, un remediu la domiciliu poate funcționa bine. Se amestecă o ceașcă de oțet alb, o ceașcă de apă și două lingurițe de bicarbonat de sodiu și se introduce într-o sticlă de spray curată. Curățați cu această soluție de câte ori apare această problemă.

Curățarea regulată a așternuturilor și a locuințelor

Fie că spălați așternutul câinelui sau pisicii sau curățați o incintă pentru păsări, animale mici sau reptile, este crucial să păstrați un program regulat de curățare. Cuștile murdare pot duce la o casă urât mirositoare, disconfort pentru animalul de companie și o acumulare de germeni și bacterii care pot duce chiar la boli sau infecții.

Bolul de mâncare pentru pisici, câini sau păsări trebuie curățat cu regularitate, ideal înainte de fiecare masă. Așa vă veți asigura că nu intră furnici sau gândaci, iar animalele vor mânca mai bine dintr-un bol curat, care să nu păstreze alte mirosuri neplăcute.

Dacă pisica folosește o cutie pentru nevoi, aceasta ar trebui, de asemenea, curățată în mod regulat, iar calitatea nisipului pe care îl folosiți poate face o mare diferență. O cutie pentru nevoi cu capac va ajuta, de asemenea, să mențină mirosurile neplăcute, precum și să ofere animalului de companie mai multă intimitate. Oțetul poate fi excelent pentru dizolvarea oricărei acumulări de urină greu de îndepărtat. Materialul de pat absorbant de înaltă calitate poate ajuta la reducerea mirosurilor ofensive și poate însemna că curățarea nu trebuie făcută la fel de regulat. Orice cușcă sau incintă trebuie să fie sigură și să aibă dimensiunea potrivită pentru animalul de companie.

Asigurați-vă că produsele de curățare alese sunt sigure de utilizat în jurul animalului de companie. Citiți întotdeauna etichetele și făceți-vă cercetările cu atenție. Evitați produsele puternice, caustice, precum înălbitorul. Unii oameni aleg să-și facă produsele de curățat; acest lucru poate fi mai economic, mai ecologic și vă permite să evitați utilizarea unor ingrediente dure sau problematice.

Difuzoarele de uleiuri esențiale sunt populare pentru a împrospăta casa, dar anumite uleiuri esențiale pot fi periculoase pentru a fi utilizate în jurul oricărui animal (pisicile și păsările sunt doar câteva animale care sunt deosebit de sensibile la ele) și va fi probabil mai bine să găsiți o soluție alternativă cu totul.