Troleibuz în flăcări, în București! Gabriela Firea dă vina pe licitațiile blocate. Nicușor Dan: ”Toate achizițiile sunt cel puțin dubioase”

Un troleibuz de pe linia 86 a ars azi pe bulevardul Lascăr Catargiu din București. Foto: Facebo

La câteva minute după ce un troleibuz al STB a luat foc în miezul Capitalei, pe bulevardul Lascăr Catargiu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a arătat revoltată pe Facebook.

În troleibuz era doar o pasageră, care a coborât înainte ca vehiculul să fie mistuit de flăcări. Șoferul a încercat să stingă incendiul cu extinctorul din dotare, însă eforturile sale au fost zadarnice.

Evenimentul rutier extraordinar petrecut pe linia de troleibuz 86, în drum spre Gara de Nord, a stârnit o reacție promptă a Gabrielei Firea (PSD), care încearcă din răsputeri să obțină un nou mandat de edil-șef al Bucureștiului.

”Sper că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta”, și-a început ofensiva pe Facebook Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”Să se întâmple o tragedie?”

”Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate. Cu mare dificultate am semnat si contractul pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz”, s-a mai plâns primarul, care nu a reușit, însă, să-și țină promisiunea electorală trecută de a ușura traficul rutier din Capitală.

”Azi in troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blocheaza achizitiile de noi mijloace de transport in comun?”, continuă absurd Firea înainte de a se lăsa pradă indignării: ”Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viața oamenilor? Este strigător la cer ce se întamplă!!!”

Nicușor Dan: ”Solicit explicații publice”

Nicușor Dan, contracandidatul Gabrielei Firea la viitoarele alegeri locale, a ținut și el să comenteze imaginile cu troleibuzul în flăcări.

”Troleibuzul în flăcări ilustrează perfect incompetența administrației Firea și în privința transportului în comun. Solicit explicații publice de la Primarul General, Gabriela Firea, și de la directorul STB! Vă reamintesc că directorul STB a fost trimis de doamna Gabriela Firea la conferința mea de presă de vineri pentru a mă sabota, alături de viceprimar și alți angajați ai STB și ai Primăriei. Acestea sunt preocupările STB și ale doamnei Firea, nu modernizarea parcului auto al STB!”, a acuzat candidatul susținut de PNL și USR

”Este inacceptabil ca viața oamenilor să fie pusă în pericol pentru că parcul auto al STB este învechit, troleibuzele, autobuzele, tramvaiele sunt absolut mizerabile, iar toate achizițiile făcute de doamna Firea sunt cel puțin dubioase”, a conchis Nicușor Dan.