Tricolorii ”mici” au învins Ungaria și sunt aproape de ”sferturile” Euro 2021

Naționala de fotbal U-21 a României a bătut Ungaria la Budapesta. Foto: FRF / Facebook

Naționala de tineret a României a câștigat cu mari emoții, scor 2-1, în fața Ungariei, în al doilea meci de la Europeanul de fotbal pe care vecinii noștri îl găzduiesc împreună cu Slovenia.

Echipa României, care obținuse o remiză prețioasă în primul meci, 1-1 cu Olanda, a avut un meci foarte dificil și astăzi, în fața bătăioșilor maghiari, la Budapesta.

După o primă repriză fără goluri, dar cu câteva ocazii bune la ambele porți și un cartonaș roșu primit de gazde (Szoke, 42), ungurii au fost cei care au deschis scorul, împotriva cursului jocului.

După golul marcat de Csonka (56), tricolorii ”mici”, pregătiți de Adrian Mutu, au atacat în valuri, ratând numeroase ocazii înainte ca Mățan să egaleze, în minutul 70.

Ungurii, care pierduseră cu 3-0 în primul meci, cu Germania, au rezistat eroic, dar Pașcanu – care a egalat azi recordul de selecții în tricoul naționalei de tineret (28) – a marcat golul victoriei când mai erau doar câteva minute de jucat din timpul regulamentar.

Reușita fundașului care joacă în liga secundă spaniolă, la Ponferradina, a adus 3 puncte uriașe pentru România, care a adunat 4 puncte în Grupa A, la fel ca Germania, care a remizat, scor 1-1, cu Olanda.

Victoria tricolorilor a fost salvată, în minutele de final, de portarul Vlad, care a blocat extraordinar un șut înșelător al maghiarilor.

Pentru România urmează meciul cu Germania, în 30 martie, o remiză nefiind suficientă pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției, în cazul în care Olanda bate Ungaria la mai mult de un gol diferență.