Trenuri anulate – lista completă. A fost închisă și autostrada A2

trenuri anulate tren cfr călători
FOTO: Facebook/CFR Calatori

Trenuri anulate. În contextul condițiilor meteo nefavorabile, circulaţia trenurilor de pasageri în această perioadă se desfășoară în condiții de iarnă, iar mai multe trenuri au fost anulate, anunță CFR Călători.

În total, peste 40 de trenuri au fost anulate.

Mai jos, puteți găsi lista trenurilor anulate. Această lista va fi actualizată periodic, în funcție de evoluția condițiilor meteo și de situația din teren.

Măsurile luate în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă și menținerea legăturilor feroviare între localitățile mari.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Trenuri anulate din cauza codului portocaliu – recomandările CFR Călători

Pe raza Sucursalelor din S-E țării s-a instituit Comandamentul de iarnă și echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. În zonele afectate au fost retrase automotoarele și introduse locomotive diesel prevăzute cu pluguri pentru deszăpezire.

CFR Călători și CFR Infrastructură colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs și cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor.

CFR Călători le recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi anulări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, în aplicația INFO TREN ÎN CIRCULAȚIE (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), precum telefonic la:
– 021/9521
– la numerele de telefon din gările CFR (publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Informații telefonice ).
– 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti.

trenuri anulate trenuri anulate

AICI puteți găsi lista actualizată a trenurilor anulate astăzi, 23 martie.

Și circulația rutieră este afectată de vremea rea, autostrada A2 București – Constanța fiind închisă pe un tronson.

Iată cum se prezenta situația traficului în România la ora 11.00, potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române:

A. Situaţia traficului rutier:

a – Autostrăzi cu circulaţia oprită: 1

– tronsonul Bucureşti – Drajna al Autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa a fost închis circulaţiei rutiere, pe ambele sensuri de mers.

b – Drumuri naţionale cu circulaţia oprită: 4

– DN 23B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN 2C între localităţile Costeşti (judeţul Buzău) şi Amara (judeţul Ialomiţa), DN22 Râmnicu – Sărat (judeţul Buzău) şi Brăila şi DN21A, între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa).

c – Drumuri naţionale restricţionate: 9

– restricţie pentru circulația autoturismelor cu MMA>3.5 tone, pe DN2A, între Slobozia şi Urziceni;

– restricție pe DN1A, între Dârste şi Cheia, DN 10, între Buzău şi Covasna, DN 2F, între Vaslui şi Dragomireşti, pe DN 13A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, DN 13B, între Praid şi Gheorgheni, DN1B, între localităţile Buzău şi Mizil, DN3, între Ştefăneşti şi Cuza-Vodă (intersecţie cu DN31) şi DN3A, între Lehliu-Gară şi Drajna, pentru circulația autoturismelor cu MMA>7.5 tone, din cauza ninsorii abundente.

B. Situaţia traficului feroviar:

– SRPT Bucureşti – 13 trenuri anulate.

– SRPT Constanţa – 19 trenuri anulate.

– SRPT Craiova – 19 trenuri anulate.

– SRPT Galaţi – 2 trenuri anulate.

C. Situaţia traficului naval:

– Bara Sulina şi Portul Midia închise, din cauza vântului puternic.

D. Situaţia traficului aerian:

– se circulă cu întârzieri, în condiţii de iarnă. Momentan o cursă este anulată Wizz Air Bucureşti – Trevizo.

România sub Cod portocaliu

Azi, 23 martie, jumătatea de sud-est a României se află sub cod portocaliu de ninsori și viscol până la ora 15.00. Mai exact, sunt afectate județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea, Constanța și municipiul București.

În cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.