Trei locuri ideale aproape de București pentru a petrece un city-break de toamnă

Foto: Pexels

Oare cum poate fi descris Bucureştiul? Fiecare are propria părere despre capitala României. Fie că este prea agitat, prea poluat, prea murdar, fie că este eclectic, şic, cochet sau plin de viaţă și culoare, trebuie să recunoaștem că Bucureștiul este locul de unde pleacă totul.

El creează trendurile, stabilește obiectivele și, deși pentru unii este o pacoste, pentru alții este o binecuvântare. Astăzi vă propunem câteva sugestii mai puțin cunoscute de locuri pe care să le vizitați într-un weekend de octombrie departe de betonul orașului și aproape de inima naturii.

Acacia Resort

Acacia Village din județul Giurgiu este un resort „mândru” care astăzi se află în topul preferințelor influencerilor de pe Instagram. Este potrivit atât părinților cu copii energici, puși pe joacă, cât și tinerilor îndrăgostiți care vor să petreacă un city-break romantic în natură. Te vei detașa de griji imediat ce vei trece pragul resortului, bucurându-te de preparate a la carte, ferma fiind principalul furnizor de ingrediente organice folosite în bucătărie. Fie că preferi plimbările cu bicicleta, să te relaxezi în saună sau să joci golf, minunăția aceasta de loc îți va oferi pacea interioară pe care o cauți.

Camping Laguna Albastră

Dacă îți place să mergi cu cortul, ia-ți perechea sau gaşca zurlie și hai în județul Brașov, în Complexul de Agrement Laguna Albastră. Ceea ce îl face diferit de alte campinguri din țară sunt condițiile. Aici o să găsești cabine de duș cu apă caldă și toalete, lucruri care par de cele mai multe ori un lux când mergi cu cortul. Nu și de data aceasta! Ai nevoie doar de saltele, saci de dormit, sampon, gel de duş și deodorant. Nu lăsa hainele groase acasă și ia-ți schimburi pentru că noaptea se face foarte frig. 

Am menționat că beneficiezi de piscină și restaurant, iar un teren de tenis te așteaptă să-l joci în picioare mai ceva ca Nadal la Roland Garros?

Ferma Dacilor

În satul Tohani, județul Prahova, la o oră și jumătate de București, te așteaptă o experiență unică. Ferma Dacilor este printre cele mai frumoase locuri din Muntenia, poate chiar din România. Te poți caza în căsuțe construite în copaci sau într-una dintre cele 21 de odăi dacice.

Ferma este un loc de poveste care crede în valorile străbunilor și pe care le transmite cu mândrie oricărui oaspete care îi trece pragul. Pregăteşte-te de cursuri de echitaţie, focuri de tabără, trasee interesante printre care vizitarea celei mai mari crame din România și, nu în ultimul rând, bucate delicioase. Bucătăria acestui loc a depășit de mult granițele țării fiind recunoscută pentru meniul tradițional şi gustos, în stilul dacilor viteji, îndrumați de chef Adrian Hădean.

Căsuța din Poiană

Oltenia are poveștile ei, iar județul Vâlcea are Căsuța din Poiană. Desprinsă parcă din basmele lui Ispirescu, drumul spre acest loc este de o frumusețe aparte. Deși un pic mai departe de București, la aproximativ trei ore și jumătate, căsuța unde se ascund toate personajele Walt Disney va fi o adevărată revelație.

Dacă îți plac casele în copaci, iubești liniștea și dorești să respiri aer curat, dar să te bucuri în același timp de compania prietenilor, noi îți recomandăm să vizitezi căsuța cât mai repede. Cererea e mare, așa că trebuie să te grăbești!

Trăim într-un stres continuu, iar problemele, de cele mai multe ori, nu ne ocolesc. De aceea, ai nevoie de o pauză, iar un weekend prelungit este sursa ta de bună dispoziție. Nu mai sta pe gânduri și pleacă departe de oraș pentru a-ți reîncărca bateriile.

Sursa foto: Pexels 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.