Trei cutremure mici s-au produs azi în trei zone diferite ale țării

Foto: geosci.ipfw.edu
Foto: geosci.ipfw.edu

Trei seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,4 și 3,8 grade, s-au petrecut în primele ore ale zilei de miercuri, în zone diferite ale României.

Mai întâi, la ora 0:02, în județul Buzău, a avut locc un cutremur de 3 grade pe Richter. Seismul s-a produs la adâncimea de 121 de kilometri (km), iar epicentrul s-a aflat la 49 km nord de Ploieşti, 59 km sud-est de Braşov, 103 km nord de Bucureşti.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), după încă aproape trei ore, la 2:52, un cutremur cu magnitudinea 3,8 a zguduit regiunea Vrancea.

Acesta este al doilea cel mai puternic seism produs în România în 2021, după cel produs în 6 ianuarie, în Oltenia.

3 cutremure în România

De asemenea, în această dimineaţa, la ora 5:48, în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, respectiv în judeţul Argeş, a avut loc un cutremur slab, de suprafaţă, cu magnitudinea 2,4, la adâncimea de 2 km. Acesta s-a produs în apropierea oraşelor: 58 km sud-vest de Braşov, 60 km nord de Piteşti, 77 km sud-est de Sibiu, 96 km nord-vest de Ploieşti, 139 km nord-vest de Bucureşti.

Anul trecut, cel mai puternic cutremur care a avut loc în România s-a produs în regiunea Vrancea, a avut 5,2 grade pe Richter, și a fost simțit și în București.