Trei copii au vandalizat școala din Clejani: „Ne-a enervat o jucărie”

FOTO: Giurgiupesurse.ro
FOTO: Giurgiupesurse.ro

Trei copii de clasă primară au distrus școala din Clejani. Aceștia au 8, 9 și 10 ani. Potrivit Giurgiupesurse.ro, incidentul a avut loc în urmă cu două zile. Cei trei copii au vandalizat în trei ore trei clase pentru învățământul primar și două de grădiniță, cancelaria, grupul sanitar și centrala termică.

Au spart ușile, au distrus mobilierul școlar și materialele didactice, iar apoi le-au aruncat prin încăperi. La final s-au „ocupat” de grupul sanitar, unde au deteriorat și instalația electrică. Doi dintre ei au început să-și facă și duș. Totul s-a oprit după ce în școală a intrat femeia de serviciu, care venise să facă curățenie.

Unul dintre copii a fugit acasă dezbrăcat, s-a îmbrăcat și a revenit la școală pentru a vedea ce se întâmplă. Polițiștii l-au găsit urcat pe clădirea sălii de sport. Primarul comunei Clejani, Florin Nidelea, a declarat că fapta celor trei copii a șocat întreaga comunitatea.

Potrivit Giurgiupesurse.ro, copiii au povestit ce s-a întâmplat: „Am observat că un geam este deschis şi am zis să intrăm pentru a vedea ce este înăuntru. Ne-am plimbat prin şcoală, când o jucărie a început să cânte. Este aia care anunţă că este ora trei. Am luat-o şi am aruncat-o în cutia cu jucării, nu a încetat zgomotul. Am dat în ea cu un băţ, care a sărit şi l-a lovit pe ăsta mic. Atunci ne-am enervat şi am început să distrugem totul. Am văzut şi într-un joc ceva asemănător, a fost distractiv până am început să obosim”.

Ancheta este încă în desfăşurare, la faţa locului prezentându-se şi reprezentanţii DGASPC Giurgiu. Giurgiupesurse.ro scrie că familiile celor trei copii au o situație materială foarte bună, doar că părinții își petrec timpul mai mult la serviciu. Unul dintre copii ar avea probleme de comportament, iar pentru a fi înscris la școală ar fi avut nevoie de o adeverință de la un medic psihiatru.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.