Transfăgărășanul se deschide de mâine, cu 3 săptămâni mai devreme

transfăgărășan
Foto: Cristian Pistol / Facebook

Transfăgărășanul se deschide mâine, 7 iunie, începând cu ora 7 dimineața, cu 3 săptămâni mai devreme decât prevede legea.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant și frumos în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

„Transfăgărășanul (DN7C) se deschide de mâine începând cu ora 07:00 (cu aproape o lună mai devreme față de normativul care prevede deschiderea circulației la data de 1 iulie)!”, a scris Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR) pe pagina sa de Facebook.

Data la care se deschide Transfăgărășanul variază de la an la an. De exemplu, în 2022, șoseaua s-a deschis pe 20 iunie.

Se va putea circula inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă, din județul Sibiu, și Piscul Negru, dinjudețul Argeș, între orele 07:00 – 21:00.

În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță, a mai transmis Pistol.

„Fac apel din nou apel la cei care tranzitează Transfăgărășanul să nu încerce să hrănească urșii care staționează în zona drumului pentru a nu provoca reacții periculoase din partea acestora”, a completat el.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant și frumos în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.