Transalpina va fi modernizată

transalpina
Transalpina. Foto: Saturnian via Wikimedia Commons

Una dintre cele mai frumoase drumuri montane din România, Transalpina, a fost preluată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după mai mulți ani de procese, și urmează să aibă loc lucrări de modernizare.

Lucrările de modernizare la acest drum, care se află la cea mai mare altitudine în România, au început în anul 2008, dar au fost oprite în 2012, după o serie de probleme ale societății Romstrade a omului de afaceri Nelu Iordache, care a fost condamnat, în anul 2021, la șase ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat, alături de foşti şefi de la CNADNR Craiova, de nereguli în atribuirea unui contract privind modernizarea Transalpina.

Societatea acestuia a intrat în insolvență, după care lichidatorul nu a vrut să renunțe la contractele pe care le avea în derulare.

„Transalpina a fost un drum aflat într-un litigiu mai mulți ani. Lucrările nu au fost vreodată finalizate, având regim de drum în lucru. La intrarea în insolvență a companiei care a început lucrările de reabilitare a DN 67 C, lucrările au fost sistate și Compania de Drumuri s-a judecat cu firma de insolvență, drumul a revenit în patrimoniul nostru și putem face lucrări de intervenție.

Este vorba despre o expertiză tehnică, ce se va face pe tot tronsonul Drumului Național 67 C. Se vor verifica lucrările efectuate până acum și se va stabili ce lucrări mai trebuie făcute”, a explicat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, potrivit adevarul.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.