Transalpina este deschisă circulaţiei

transalpina_grat
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat că şoseaua Transalpina este deschisă circulaţiei. Oficialul a adăugat că ruta are statut de drum în lucru, cu restricţiile de rigoare.

„Este deschisă, atâta doar că e un statut de drum în lucru, adică cu restricţiile de rigoare, atenţionat fiecare să umble cu grijă acolo, că nu-s finalizate chiar toate chestiunile“, a declarat Ioan Rus, citat de Adevărul.

„Transalpina e un copil orfan, care n-are tată, n-are mamă în acest moment şi încercăm să-i găsim o soluţie în acest moment. Ăsta e adevărul-adevărat“, a declarat ministrul Transporturilor.

În urmă cu câteva zile, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că pe DN 67C Transalpina, traficul rutier este deschis doar între localităţile Bengeşti şi Rânca şi că sectorul de drum cuprins între Rânca şi Sebeş este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi a imposibilităţii asigurării condiţiilor de siguranţă a traficului rutier.

Transalpina (DN 67C) leagă localităţile Sebeş (Alba) şi Novaci (Gorj). Drumul atinge altitudinea maximă de 2.145 de metri în Pasul Urdele şi traversează cinci arii protejate.

Drumul a fost complet asfaltat, peisajul este superb, însă problemele mari sunt la capitolul siguranţă rutieră. Lucrările de consolidare a versanţilor au fost executate în proporţie de doar 20%, iar puţine dintre parapetele de pe marginea drumului au fost montate.

Firma care trebuia să finalizeze şoseaua este Romstrade, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache. Însă, acesta este arestat încă de anul trecut, iar şansele ca lucrările să fie finalizate sunt inexistente.

Drumul este curăţat de pietrele desprinse de pe versanţi de un utilaj care se află în permanenţă la Rânca, capătul sudic al drumului.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.