Trans-Semenicul. O nouă şosea montană în România

transsemenic
Transalpina şi Transfăgărăşanul vor avea concurenţă. O nouă şosea care va traversa Carpaţii este aproape gata de a fi inaugurată.

Lucrările la acest drum, neoficial denumit „Transalpina Banatului”, au început în urmă cu cinci ani. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate la începutului acestui an, însă o mică porţiune de drum a rămas nemodernizată.

Drumul este însă practicabil, aşa că mai mulţi şoferi s-au încumetat pe Trans-Semenic încă de acum, arată Yahoo News, citând opiniatimisoarei.ro.

Drumul, lung de 36 de kilometri (mult mai scurt decât Transalpina şi Transfăgărăşan, care măsoară 148, respectiv 151 km), leagă localităţile Văliug şi Slatina-Timiş, ambele din judeţul Caraş Severin. Drumul reprezintă o variantă mai scurtă pentru turiştii care vor să admire frumuşeţile Banatului montan.

„Deşi mai lipsesc multe elemente pentru ca noul drum sa fie considerat finalizat, am putut parcurge fără dificultăţi întreaga distanţă”, spun jurnaliştii de la Opinia Timişoarei, după ce au testat drumul.

Modernizarea drumului a costat circa 20 de milioane de euro, 86% din sumă fiind acoperită din fonduri europene. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin a anunţat că drumul va fi complet modernizat în această vară.

Indicaţii rutiere

Pentru a intra pe “Trans-Semenic” se poate merge fie pe varianta veche, de la Reşiţa la Văliug, fie pe varianta nouă, pornind de la drumul naţional 6. Venind dinspre Caransebes, în localitatea Slatina Timiş viraţi la dreapta către centrul localităţii şi de acolo continuaţi drept înainte, pe lângă căminul cultural. Fiţi atenţi la faptul că nu există încă indicatoare care să arate că acest drum duce pe Semenic, aşa că, pentru a fi siguri că nu vă rătăciţi, cereţi indicaţii de la localnici.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.