Tragedie la Giurgiu: fiul de 36 de ani și părinții, toți nevaccinați, au murit de COVID la interval de câteva zile

cimitir cruci
Foto: congerdesign / pixabay.com

Trei membri ai aceleiași familii din orașul Giurgiu au murit de COVID-19 în doar câteva zile, relatează Europa FM.

Este vorba despre un tânăr de 36 de ani și părinții săi, toți trei fiind nevacinați.

Cei trei pacienți au fost internați cu o formă foarte gravă de COVID și nu au răspuns la tratament. Părinții au murit la câteva ore distanță, iar fiul – în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Cel de-al patrulea membru al familiei, o fiică, era medic, dar, din păcate, cei 3 nu i-au ascultat sfatul și nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, a declarat la postul de radio Europa FM președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu. Acesta a mai spus că nu știe dacă fiul avea comorbidități, ci doar că nu a răspuns la tratament.

“Înțeleg că au preferat să asculte sfatul medicului de familie care le-a spus să nu se vaccineze și să stea în casă”, a mai comentat Beianu.

Județul Giurgiu ocupă penultimul loc în topul județelor în funcție de procentul cetățenilor eligibili (cu vârste de la 12 ani în sus) vaccinați. Astfel, doar 21,07% dintre locuitorii din Giurgiu sunt vaccinați, potrivit datelor obținute de hotnews.ro. Doar județul Suceava stă mai prost: doar 20,6% dintre suceveni s-au vaccinat.

Foto: congerdesign / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.