În această dimineață, medicii de la Spitalul Pantelimon au anunțat că unul dintre cei răniți în incendiul de la clubul Colectiv, din Capitală, a murit. Este vorba de o tânără în vârstă de 28 de ani, care a suferit arsuri grave pe aproximativ 50% din suprafața corpului. A intrat în stop cardiac în această dimineață, în jurul orei 5, iar medicii au încercat să o resusciteze timp de două ore.

Bilanțul victimelor a ajuns la 32 de oameni care și-au pierdut viața. Iar medicii spun că în continuare sunt aproximativ 90 de persoane internate în stare gravă și critică.

Tragedia din România a făcut înconjorul lumii și ar putea aduce schimbări importante și în show-urile artiștilor. Unul dintre cei mai populari DJ din lume, Markus Schulz, a anunțat că nu va mai permite spectacole pirotehnice în show-urile sale și va milita pentru ca și alți artiști să ia aceeași decizie.

„Când ieși seara să te distrezi, important e să simți că ești într-un loc sigur. De cele mai multe ori, noi cei care urcăm pe scenă avem cea mai mare bucurie dimineața, când putem să le împărtășim prietenilor ceea ce am simțit.

Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în București ne arată ce se poate întâmpla de multe ori și cred că trebuie să schimbăm ceva, pentru siguranța noastră.

De acum, voi refuza efectele pirotehnce în toate show-urile mele. Da, munca mea e să fac spectacol, dar siguranța fanilor mei are întâietate. Muzica și dragostea pentru muzică pun în plan secundar orice efect vizual. Îi încurajez pe toți prietenii mei DJ, artiști, organizatori, patroni de cluburi și angajați, toți membrii acestei industrii, să ia aceeași decizie. Trebuie să fim responsabili de siguranța fanilor noștri.

Să-i păstrăm în gândurile noastre pe cei care au fost răniți sau și-au pierdut oameni dragi.

Să ne unim pentru a face o schimbare în bine.

Cu drag, Markus”

Recomandările GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.