Mai mulți medici francezi au venit la București să ajute victimele din Colectiv: ”Nu ne-am mai confruntat cu așa ceva”

O delegație de medici francezi a vizitat spitalele în care sunt internate victimele incendiului din clubul bucureștean Colectiv și au rămas uluiți de gravitatea situației.

Echipa trimisă de Societatea franceză de studiere și tratare a arsurilor a venit să îi ajute pe medicii români în tratarea celor peste 140 de răniți ai tragediei din Colectiv.

”Este o situaţie cu totul extraordinară, o situaţie rar întâlnită. În cei 20 de ani de experienţă în chirurgie plastică, nu m-am confruntat cu o astfel de situaţie, cu un număr atât de mare de pacienţi trataţi simultan”, a declarat, medicul Marc Chaouat într-o conferință de presă, scrie Digi 24.

”Orice ajutor pe care îl primim este binevenit. Se fac toate eforturile indiferent de costuri. Procedurile de identificare în spitale s-au întâmplat deja şi practic nu mai sunt pacienţi neidentificaţi”, a explicat, pentru aceeași sursă, și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Azi-noapte, încă o persoană rănită în urma incendiului din clubul Colectiv a murit, ducând numărul deceselor la 32. Este vorba de o tânără de 27 de ani, care era internată la Spitalul Pantelimon cu arsuri grave pe căile respiratorii și cel puțin 50% din suprafața corpului.

În același timp, cei trei acționari ai clubului Colectiv au fost puși sub acuzare de ucidere din culpă. Ei au fost deja reținuți, iar astăzi vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, cercetările arată că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că administratorii spațiului au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, care nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență.

Recomandările GreatNews: