Printre răniții din Colectiv este și un tânăr medaliat cu aur la Olimpiada de Matematică

Andrei Bud (sophisticart.ro)
Andrei Bud (sophisticart.ro)

Printre cei 146 de răniți ai incendiului tragic care a distrus clubul Colectiv vineri seară este și Andrei Bud, un tânăr olimpic din Negrești Oaș.

Andrei Bud a câștigat medalia de aur la Olimpiada de Matematică pentru Studenți care a avut loc în acest an în Macedonia.

Potrivit Digi 24, tânărul este internat la spitalul Bagdasar și este în afara pericolului.

”Eu am o verişoară care este doctor la un spital din Bucureşti. M-a întrebat dacă numele lui îmi spunea ceva, mai ales că suntem nume apropiate. Atunci am realizat că, într-adevăr, despre el e vorba. A fost un şoc teribil”, a povestit, tot pentru Digi 24, Adrian Bud, profesorul său de la clsarele de excelență.

Andrei a absolvit gimnaziul în Negrești Oaș, iar apoi s-a înscris la Colegiul Internațional de Informatică din București.

”Din nefericire, această tragedie a trebuit să o simţim pe viu şi în localitatea noastră. Din păcate, unul dintre cei răniţi este olimpicul nostru, tânărul care ne face cinste nu doar în ţara noastră, ci şi în lume”, a precizat și primarul din Negrești Oaș, Aurelia Fedorca.

În prezent, Andrei Bud este student la Facultatea de Matematică a Universității din București.

El a fost rănit la mâini în incendiul care a mistuit vineri seara clubul bucureștean Colectiv, în urma căruia 30 de persoane și-au pierdut viața.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: