O istorie a dezastrelor. Cele mai tragice incendii în cluburile de noapte

Clubul Kiss, din Brazilia, a fost locul unde au murit 242 de oameni (Wikimedia Commons)
Clubul Kiss, din Brazilia, a fost locul unde au murit 242 de oameni (Wikimedia Commons)

Un incendiu a mistuit azi-noapte clubul bucureștean Colectiv, iar 27 de oameni au murit, iar aproape 150 au fost răniți.

Cauza incendiului a fost un spectacol pirotehnic prost gândit în timpul unui concert susținut de formația Goodbye to Gravity. Focul s-a extins cu mare repeziciune, iar multe victime au suferit arsuri grave.

Este cel mai tragic incident petrecut într-un club bucureștean. Multe dintre aceste stabilimente au mari probleme în a îndeplini normele de siguranță.

De-a lungul istoriei, au existat numeroase astfel de evenimente dramatice. Mai jos, vă prezentăm câteva dintre cele mai devastatoare incendii petrecute în cluburile de noapte.

În urmă cu 85 de ani, în Detroit, Study Club, stabiliment care vindea alcool în ciuda prohibiției, a luat foc după ce un client a aruncat o țigară aproape de o perdea. Au murit 22 de oameni, iar 50 au fost răniți.

Cocoanut Grove este un nume de tristă amintire pentru americani. În 1942, clubul din Boston a fost distrus complet de un incendiu, iar 492 de oameni au murit. Rămâne cel mai sângeros incendiu petrecut vreodată într-un club de noapte.

Incendiul petrecut la sala de dans Karlslust, din Berlin, în 1947, s-a soldat cu 88 de morți și 150 de răniți. Acest incident dramatic, provocat de o sobă defectă, este cel mai grav incendiu petrecut în Berlin după cel de-Al Doilea Război Mondial.

În anul 2000, de Crăciun, 309 persoane au murit în urma unui incendiu petrecut într-un club de noapte din Luoyang, în provincia chineză Henan. Cauza dezastrului au fost câteva scântei de la un aparat de sudură.

La fel ca tragedia din Colectiv, și incendiul care a distrus, în 2004, clubul Republica Cromanon, din Buenos Aires, a pornit tot de la artificii. 194 de oameni și-au pierdut viața atunci în capitala Argentinei.

Cel mai grav incendiu din Rusia, de după destrămarea Uniunii Sovietice, a avut loc într-un club de noapte – Lame Horse -, în 2009, și a fost provocat tot de un show pirotehnic. Au murit 156 de oameni și alți 150 au fost răniți.

În 2013, în clubul Kiss din Santa Maria, în Brazilia, și-au pierdut viața 242 de oameni, în urma unui incendiu provocat de artificii.

Recomandările editorilor GreatNews: