Impresionantul mesaj al fotbalistului senegalez Ousmane N’Doye după tragedia din Colectiv

Ousmane N'Doye s-a comportat ca un român adevărat aseară (digisport.ro)
Ousmane N'Doye s-a comportat ca un român adevărat aseară (digisport.ro)

Ousmane N’Doye are 37 de ani, este din Senegal și joacă fotbal în România. Personaj fabulos, mijlocașul de la ASA Târgu Mureș a transmis aseară un mesaj plin de emoție pentru victimele tragicului incendiu din clubul Colectiv.

N’Doye a marcat golul victoriei pentru ardeleni, aseară, în partida de campionat jucată pe terenul Concordiei Chiajna, punctând în prelungiri pentru 2-1.

Senegalezul a arătat un tricou pe care scrisese simplu: ”Condoleanțe românilor”.

Ousmane N’Doye a ajuns în România în 2008 și, de atunci, a jucat pentru FC Vaslui, Dinamo, Astra și Săgeata. Țara noastră i s-a potrivit de minune mijlocașului african, care a evoluat de 27 de ori pentru naționala Senegalului în lunga sa carieră.

N’Doye nu s-a ferit niciodată să-și arate sentimentele în fața camerelor de luat vederi, fiind poate jucătorul cu cea mai interesantă personalitate din fotbalul românesc. Cu toate că majoritatea intervențiilor sale sunt umoristice, aseară, la Chiajna, senegalezul era evident pătruns de drama care s-a petrecut în urmă cu două seri în clubul Colectiv, din București.

Numărul victimelor incendiului a ajuns astăzi la 29, după ce două tinere au încetat din viață azi-noapte, la spital, din cauza rănilor.

”Azi mi-a fost foarte rău. Pe cuvântul meu de onoare că dacă erai eu singur, nu jucai. Pe bune. Pentru că eu nu vreau să văd niște lucruri. Lucrurile urâte. Mă doare. Sunt foarte sensibil, mă doare foarte mult. Și azi, jur, când am venit, niciunul nu aveam gând de fotbal. Jur. Că era, nu știu, ce am văzut… Nu știu dacă lumea a văzut, dar în viața mea nu am văzut niciodată. Niciodată nu am văzut astfel de faze și de lucruri. Nu știi ce să mai zici, jur”, a spus N’Doye după meci.

În timp ce mulți români par incapabili să gestioneze impactul emoțional al unei astfel de tragedii, spațiul public fiind invadat de fel de fel de dezbateri absurde și irelevante, Ousmane N’Doye oferă astfel de declarații:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: