Toți copiii născuți în regiunea Herson din Ucraina după data invaziei primesc automat cetățenie rusă

copii copil
Foto: vskvsk1 / pixabay.com

Toți copiii născuți în regiunea Herson din Ucraina începând cu data de 24 februarie (data la care Rusia a invadat Ucraina), vor primi automat cetățenie rusă, a anunțat un oficial citat de publicația „The Guardian”.

Kirill Stremousov, unul dintre liderii administrației ruse impuse în Herson, a făcut această afirmație pentru agenția de presă RIA Novosti din Rusia.

„Copiii născuți după 24 februarie în regiunea Herson vor primi automat cetățenia Federației Ruse. De asemenea, orfanii vor fi înregistrați și ei ca cetățeni ai Federației Ruse”, a declarat el.

Stremousov a susținut și că mii de cetățeni din acest teritoriu ocupat de ruși au aplicat pentru cetățenia rusă.

În schimb, Ucraina a acuzat în mod repetat Rusia că răpește copii ucraineni pe care îi transferă dincolo de graniță, în Rusia.

Regiunea Herson din sudul Ucrainei are o suprafață de 28.500 de km² și o populație de aproximativ 1 milion de persoane. După invazia Rusiei în Ucraina, orașul Herson și cea mai mare parte a regiunii au fost guvernate de forțele ruse prin Administrația Militaro-Civilă Herson.

Foto: vskvsk1 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.