Toți angajații din domeniul public vor primi vouchere de vacanță. Există o propunere și pentru angajații de la privat

plajă marea neagră litoral
Foto: dimitrisvetsikas1969 / pixabay.com

Toți angajații din domeniul public vor beneficia de vouchere de vacanță, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care este modificată și completată o Ordonanță de Urgență care se referă la acordarea acestor tichete.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege propune stabilirea acordării, în limita resurselor bugetare alocate cu această destinație de către instituțiile și autoritățile publice (..) a unei singure indemnizații de vacanță sau a unei singure prime de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1450 de lei pentru un salariat.

De asemenea, se prevede că angajatorul stabilește când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz.

Proiectul de lege a fost inițiat de Guvern, pe vremea premierului Tudose. Acesta a fost aprobat de Camera Deputaților, cu 257 de voturi „pentru”, la finalul lunii februarie.

La Senat a fost depus de parlamentari din principalele partide politice un proiect de lege prin vouchere de vacanță să fie oferite și angajaților din mediul privat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.