Tot ce trebuie să știi despre diagnoza auto

Diagnoza auto este o verificare completă a mașinii care se face pentru identificarea problemelor care pot apărea în funcționarea acesteia, cu ajutorul unor echipamente electronice.

Cu ajutorul diagnozei auto pot fi descoperite defecte ale calculatoarelor de motor, ale frânelor, airbagurilor sau a altor dispozitive activate electric. Computerele de bord afișează, de cele mai multe ori, problemele la diferite componente ale mașinii, însă există cazuri în care acest lucru nu se întâmplă.

Pentru a depista erorile misterioase este nevoie de o diagnoză auto. Aceasta se poate face la un service autorizat sau acasă, cu ajutorul unor testere și interfețe de diagnoză.

Un tester de diagnoze auto poate fi folosit pentru numeroase operațiuni. De exemplu, dacă doriți să testați o mașină second hand înainte de a o cumpăra.

Avantajele unei diagnoze auto

Cu ajutorul diagnozei auto puteți afla cu precizie care este problema în cazul motoarelor ce nu funcționează la parametri normali, dar și de ce computerul de bord afișează anumite erori.

Mai mult, cu ajutorul unei interfețe de diagnoză puteți reseta singuri intervalul de service, fără a merge de fiecare dată la service. De asemenea, pot fi făcute analize periodice pentru a preîntâmpina anumite probleme care pot apărea la injectoare, de exemplu.

Puteți folosi dispozitivele de diagnoză și pentru alte operațiuni costisitoare, precum programarea de chei noi, aflarea codului pin, dar și modificări de setări.

Diagnoza auto este mai mult decât o simplă scanare a erorilor: este o evaluare completă a parametrilor de funcționare, de la computerul de motor, la cel de ABS sau confort.

Dacă ați reușit să vă puneți mașina la punct, puteți trece apoi la înfrumusețarea acesteia. Un accesoriu deosebit este banda LED RGB pentru interior.

Această bandă LED poate fi folosită pentru luminarea portbagajului, de exemplu, dar poate fi utilizată și ca lumină ambientală în interiorul automobilului. Banda se alimentează la 12V și poate fi aplicată foarte ușor. Are 30 de leduri albe și 30 de leduri colorate pe un metru liniar.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.