Top trei cărți de dragoste pe care să le citești în iarna aceasta

Cine spune că are o singură viață de trăit, acela nu știe cum se citește o carte. Adevărul este că nu există limite ale imaginației când ai pus mâna pe o carte grozavă. Îți aduci aminte când nu realizai cum a trecut timpul citind cartea preferată? Sau poate ți s-a întâmplat să nu te cucerească un roman de la prima pagină, ca mai apoi, cu puțină răbdare să-ți dai seama că ții în mână o comoară? Ei bine, poți trăi mii de vieți și poți afla zeci de experiențe sau destine prin lecturarea unui roman de dragoste sau a unei cărți motivaționale.

Se pare că iarna își va intra în curând în drepturi, așadar e bine să-ți faci provizii pentru suflet, iar dacă ești o romantică incurabilă nu poți rata un top scurt, dar interesant de carti romantice cu care să te delectezi în următoarea perioadă.

1. Seria Căsătorii neașteptate de Catherine Bybee

Șapte cărți romantice te așteaptă să le descoperi în populara serie scrisă de Catherine Bybee. Prima carte, „Contract de căsătorie” a apărut în 2011 și a fost vândută în peste 20 de țări. Cum ar fi ca un chipeș nobil englez să-ți propună o căsătorie? De conveniență sau nu, 10 milioane de dolari nu strică și nu faci altceva decât să te căsătorești cu un bărbat chipeș care îți solicită ajutorul. Cele șapte cărți ale seriei se citesc ușor, sunt amuzante, iar romantismul este caracteristica principală care îi leagă pe eroii noștri.

Iată cronologia seriei în ordinea aparițiilor în librării:

  1. Contract de căsătorie – 2011
  2. Măritată până luni – 2012
  3. Logodită până vineri  – 2013
  4. Singură până sâmbătă – 2014
  5. Cucerită până marți – 2012
  6. Sedusă până duminică – 2015
  7. Subjugată până joi – 2015

2. Sub luna de șofran de Nicole C.Vosseler

Anglia anului 1853, o perioadă în care femeile nu aveau niciun drept la visuri sau idealuri. O perioadă în care femeile se căsătoreau fără voia lor, iar accesul la educație era limitat. Maya, personajul principal al romanului lui Nicole Vosseler vrea mai mult și știe că poate. Iubește cărțile și, spre deosebire de restul domnișoarelor din societatea britanică, Maya visează să vadă lumea descrisă de romanele sale. Destinul ei va fi croit de trei bărbați, fermecători care o vor învăța fiecare lecția neprețuită a iubirii. Cartea este o odă adusă Orientului îndepărtat, scrisă într-un mod fermecător care te va cuceri din prima clipă.

3. Trandafirul nopții de Lucinda Riley

Anahita, o bătrână care aniversează 100 de ani îi încredințează nepotului favorit o misiune grea. Vrea  să știe ce s-a întâmplat cu primul ei copil pe care la 20 de ani l-a pierdut în mod straniu. Ari, nepotul ei va înțelege cum universul lucrează misterios, dar mereu la timp, și prin povestea de viață a bunicii, va cunoaște iubirea. Cartea are loc pe două planuri temporare.

Prezentul și trecutul coincid pentru ca cititorii să cunoască durerea unei iubiri imposibile, aproape tragice, în două lumi diferite. Prietenia dintre Anahita și Indira este motorul care acționează povestea, iar  coincidențele din roman sunt semne că nimic nu este întâmplător și totul are sens. Lucinda Riley a fost o scriitoare irlandeză care a murit anul acesta, dar a lăsat în urma ei zeci de cărți de ficțiune istorică populară și romane de dragoste deosebite pe care te invităm să le citești.

În concluzie, serile friguroase de iarnă în compania unor cărți bune și a unui pahar de vin roșu pot fi destinderea perfectă după o zi grea la birou. Ție îți plac romanele de dragoste?

Sursă foto: Pexels