TOP Cea mai bună viteză de conectare la Internet. România, pe locul 6

glob
România, pe locul 6 la viteza de conectare la Internet. Foto: Strebe Wikimedia Commons

România se află pe locul şase din 20 de ţări într-un clasament privind viteza de conectare la Internet, realizat trimestrial de compania americană Akamai Technologies. Prima poziţie este ocupată de Hong Kong.

Clasamentul realizat se referă la perioada iulie-septembrie 2013. Cu o viteză medie de conectare de 45,4 megabiţi pe secundă, România se află în fața Statelor Unite (locul 13). Unul dintre motivele pentru care SUA ocupă doar locul 13 este suprafaţa mare a ţării, care face dificilă instalarea cablurilor din fibră optică pe întregul teritoriu.

Romania este devansată în ordine de Hong Kong, Coreea de Sud, Japonia, Singapore şi Israel.

Pe poziţia a şaptea se află Letonia, Akamai Technologies explicând că ţările mici reuşesc mai repede să instaleze tehnoloigia necesară Internetului de mare viteză, potrivit mediafax.ro.

Bulgaria este pe locul 12, cu o viteză de conectare de 37 megabiţi pe secundă. Marea Britanie se află pe locul 16, cu o viteză de 35,7 megabiţi pe secundă.

Akamai Technologies este un operator american de reţea de Internet din Cambridge, Massachusetts – SUA, prin intermediul căruia are loc 15%-20% din traficul total de Internet la nivel mondial.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.